FİKRİNE SAHİP ÇIK PATENT HACKATHON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1. Yarışmanın Amacı ve Kapsamı

"Fikrine Sahip Çık Patent Hackathon Yarışması", yenilikçi fikirlerin ve çözümlerin patent sürecine ilk adımını atmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm liselerin katılımına açık olan bu yarışma, öğrencilere patent bilincini aşılamayı ve yenilikçi projeler geliştirmelerini teşvik etmeyi hedeflemektedir.

2. Ön Başvuru Katılım Koşulları

• Yarışmaya, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm liseler katılabilir.
  • Her okuldan yalnızca bir takım yarışmaya katılabilir.
  • Takımlar, bir danışman öğretmen ve üç öğrenciden oluşmalıdır.
  • Takımların, "Eğitimde Yeni Teknolojiler" ve "Ulaşım Sorunları" konularında özgün projeler geliştirerek başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

3. Ön Başvuru ve Seçim Süreci

• Başvurular, şartnamenin ekinde yer alan proje başvuru formu kullanılarak gerçekleştirilecektir.
  • Liselerden gelen projeler, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek ve ilk ona giren takımlar yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır.
  • Okullar tarafından gönderilen projeler, aşağıda belirtilen kriterlere göre 50 puan üzerinden değerlendirilecektir.

1.        Yenilikçilik ve Orijinallik

2.        Yaratıcılık ve Araştırma Becerileri

3.        Etki ve Uygulanabilirlik

4.        Uygulama Kapasitesi ve Sürdürülebilirlik

5.        Dokümantasyon ve İfade Edilebilirlik

4. Yarışma Programı

Birinci Gün (07 Mayıs 2024): Eğitimler

·         09.30 - 12.30: Patente konu olabilecek temalarla ilgili ön bilgilendirme eğitimi.

·         13.30 - 16.30: Patent yazımı eğitimi.

İkinci Gün (08 Mayıs 2024): Yarışma

·         09.30-12.30: Yarışma teması katılımcı takımlarla paylaşılacak ve takımlar projelerini sunacak.

·         13.30-17.00: Sunumlar ve jüri değerlendirmesi sonrasında kazanan takımlar belirlenecek.

5. Tema

Yarışmaya katılmaya hak kazanmış ilk on takım için belirlenen tema, yarışma gününde duyurulacaktır.

6. Ödüller

·         Birinci Olan takıma: 60.000 TL

·         İkinci Olan takıma: 40.000 TL

·         Üçüncü Olan takıma: 30.000 TL

Rıza GÜRAL Özel Ödülü

Kemal YAMANKARADENİZ Özel Ödülü

Yarışmaya katılan tüm takımlara ve okullara çeşitli hediyeler ve plaketler verilecektir.

7. Ödül Töreni

• Planlanan Tarih: 15 Mayıs 2024, Saat: 10.00
  • Ödül töreni öncesinde kürsü konuşmaları yapılacak ve ödüller takdim edilecektir.

8. Genel Kurallar

• Yarışmaya katılan tüm takımların ve danışmanların yarışma kurallarına, tema ve süreçlere uygun hareket etmeleri gerekmektedir.
  • Tüm katılımcıların yarışma süresince saygılı ve adil bir rekabet içinde olmaları beklenmektedir.
  • Yarışma süreci ve sonuçlarıyla ilgili her türlü duyuru ve bilgilendirme Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Bu şartname, yarışmanın adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla hazırlanmış olup tüm katılımcıların ve ilgili tarafların bu kurallara uyması gerekmektedir.

Sayin Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Okulumuzda Türk Hava Kurumu Kütahya Şubesi koordinesinde 2. dönem ücretsiz model ucak egitimi kursu acilmasi planlanmaktadir. Bu kursa katilim saglamak isteyen ögrencilerimizin kurs katilim dilekcelerini müdür yardimcimiz Halim TÜRKMEN'den alip velilerine imzalatarak tekrar HalimTÜRKMEN'e teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrica kursa katilim isteklerini okulun mail adresine isim soyisim sinif, numara ve TC kimlik numaralarini yazarak eposta atmalari gerekmektedir. kutahyaataturkeml@gmail.com

Son başvuru tarihi 16 Şubat 2024'tür.

Ock

TEKNOFEST Yarışmalarına katılmak isteyen öğrencilerimizin okul idaresine başvurmaları rica olunur. Yarışma içeriklerine ve kategorilerine bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ock

Güvenli İnternet Günü Afiş Yarışmasına katılmak isteyen öğrencilerimiz afiş üzerindeki bağlantıdan bilgi edinebilirler.

Sevgili Öğrencilerimiz ve Velilerimiz,

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Şubat Dönemi Sorumluluk Sınav Programına ve sınavlara girecek öğrenci listesine bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

16 Ocak Salı günü saat:09.00'dan itibaren tüm paydaşlarımızı okulumua destek vermeye bekliyoruz.

Sevgili Öğrencilerimiz ve Velilerimniz,

Milli Savunma Üniversitesi sınavına başvurular duyuru resmindeki tarihler arasındadır. Bağlantıya tıklayarak sunuma ulaşabilirsiniz.

Ara

SAFAHAT Çevrimiçi Bilgi Yarışmasının detaylarına bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ara

Kıymetli Öğprencilerimiz ve Velilerimiz 13 Ocak 2024 Cumartesi günü Bursa'ya şehir gezisi yapmayı planlamaktayız. Öğrencilerin okul idaresine son başvuru tarihi 21.12.2023 Perşembe günü mesai bitimine kadardir. Başvurular Müdür Yardımcısı Zehra ÇİÇEKÇİ'ye yapılacaktır. Broşüre bağlantıya tıklarayarak ulaşabilirsiniz.

Ara

Sayın Velilerimiz ve Sevgili öğrencilerimiz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem 2. ortak yazılı sınav programına bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı ortak sınavlardan Türk Dili ve Edebiyatı yazılı sınavı belirtilen günde 2. ders saatinde, Matematik dersi yazılı sınavı 4. ders saatinde yapılacaktır.

Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Kas

Kütahya BİLSEM kurumunun düzenlediği Dijital Vatandaşlık Eğitimine bütün öğrencilerimizin katılımı bekliyoruz. Ayrıntılar için bağlantıya tıklayınız.

Kas

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecek olan Yurt dışı staj hareketliliği projesine katılmaya hak kazanan öğrenci listesidir.