"ARF HALKALARI" Dijital Afiş Yarışması ve Sonucu İlanı

“ARF HALKALARI VE MATEMATİK” TEMALI
 DİJİTAL AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DÜZENLEYEN: KÜTAHYA ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YARIŞMANIN KONUSU :  “ARF HALKALARI VE MATEMATİK”
YARIŞMANIN AMACI:
Cahit ARF’ın öğrenciler arasında bilinmesini ve tanınmasını sağlamak, Matematik bilimine yaptığı katkıların fark edilmesini sağlamak. Aynı zamanda, öğrencilerimizin özgün tasarımlar üretmesini teşvik etmektir.

Katılım: Yarışma; Kütahya ili ve ilçelerinde öğrenim gören tüm ortaöğretim öğrencilerinin katılımına açıktır.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI ve KURALLAR

• Yarışma Kütahya il geneli tüm ortaöğretim öğrencilerine açıktır.
  • Yarışmaya en fazla 1 afiş tasarımı ile katılım sağlanabilir.
  • Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
  • Afiş tasarımının içeriğinde kullanılan her türlü materyal/materyallerin bizzat katılımcı tarafından üretilmiş olması veya kullanım haklarının katılımcıda olması gerekmektedir.
  • Afiş tasarımının daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, afişin tamamı ya da bir bölümü kopya edilmemiş, özgün ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir. Bu kurala uymayan afiş tasarımları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yarışma tamamlanıp ödül veya sergileme hakkı kazansa dahi yarışmaya gönderilen tasarımlar 4.ve 5.maddelerdeki hükümleri taşımadığı anlaşıldığında yarışmacı ihraç  doğacak her türlü ve mali sorumluluk yarışmacıya aittir.
  • Afişlerde slogan kullanma zorunluğu yoktur. Ancak slogan kullanılacaksa Türkçe olmasına, başka yerde kullanılmamış olmasına dikkat edilmelidir.
  • Afişlerin hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel içerik bulunmamalıdır.
  • Yarışmaya gönderilen eserlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine aykırı olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Afişler dijital ortamda hazırlanmalıdır. Çalışmalar için teknik serbesttir, ancak basım, çoğaltım ve dijital ortamda yayımlamaya uygun olmalıdır. Tasarımlar işletim sistemi sınırlaması olmadan; tasarım yazılımları (Adobe Illustrator (Ai), Corel Draw, Adobe Photoshop vb.) ya da web 2.0 araçları kullanılarak yapılmalıdır.
  • Afiş tasarımları 50x70 cm ölçülerinde dikey olarak çalışılmalıdır. Söz konusu ölçü dışında yapılan afişler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Afişler CMYK modunda 300 dpi çözünürlükte hazırlanmalı, JPEG ve PDF (Orijinal boyutunda ve sıkıştırılmamış baskıya uygun PDF formatında, High Quality Print) uzantılı belge olarak herhangi bir sıkıştırma yapılmaksızın gönderilmelidir. Tasarımda kullanılacak görseller de baskıya uygun çözünürlükte (300 dpi) olmalıdır.
  • Yarışmaya katılan ödül alan ve başarılı bulunan afişlerden bir seçki sergisi yapılacaktır. Aynı zamanda yarışmaya katılan eserlerden başarılı bulunanlar okulumuz koridorlarında sergilenecektir.

AFİŞ GÖNDERİM KOŞULLARI

1. Katılımcılar başvuru formunu, veli izin belgesini ve açık rıza onayını eksiksiz doldurmalıdır. Bu formların tümü ve yarışmacının eseri taranmış olarak PDF formatında kutahyaataturkeml@gmail.com adresine yarışma son başvuru tarihi olan 16 Haziran 2023 gece saat 24.00’e kadar eposta yoluyla gönderilmelidir.
  2. Katılımcılar, yarışmaya başvurmakla katılma koşullarını ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılırlar.

ESERLERİN KULLANIM HAKKI
                1. Yarışmaya katılan tüm eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri  Kanunu  kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elde ettiği bu eserleri televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde   kullanma hakkına sahip olacaktır.
                2. Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hazırlanan ürün ve hizmetlerden      kaynaklanan telif hakkı ihlallerinden sorumlu tutulamaz.
                3. Yarışmacılar katılım formunu imzalayarak şartname hükümlerini tamamen kabul etmiş  olacaklardır.

ESER DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Eser değerlendirme kriterleri

Puan Derecesi

Derecelendirme

1. Konuya, içeriğe ve amaca uygunluk

2. Anlaşılabilirlik ve etkileyicilik

3. Yaratıcılık ve özgünlük

4. Tekniğe uygunluk

5. Farklı mecralara uygulanabilirlik

TOPLAM

100

20 Puan üzerinden: Yetersiz 5, Geliştirilebilir 10, Uygun 15, Etkileyici 20 puan.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Zehra ÇİÇEKÇİ (Müdür Yardımcısı-Sosyal Etkinlikler Kurulu Başkanı)

Ahmet BOY (Matematik Öğretmeni)
Erdal SARUHAN(Alan Şefi- Bilişim Teknolojileri Öğretmeni )
Kemal TEKELİ(Bilişim Teknolojileri Öğretmeni )
İsmail TÜLÜCE  ( Elektrik-Elektronik Teknolojileri Öğretmeni)
İmran ELDENİZ ( İngilizce Öğretmeni-Tezhip Sanatçı)

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Duyurusunun Yapılması

15 Mayıs 2023

Yarışma Şartnamesinin Öğrencilere Duyurulması İçin Son Tarih

03 Haziran 2023

Tasarlanan Afişlerin Okul Müdürlüğüne Teslimi İçin Son Tarih

16 Haziran 2023

Dereceye Giren Eserlerin İlan Edilmesi

17 Haziran 2023

Ödül Töreni

Ödüller dereceye giren öğrencilerin okul müdürlüklerine gönderilecektir.

ÖDÜLLER

• Dereceye giren öğrencilerimize verilecektir.
  • Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilecektir.
  • Dereceye giren ekibe Tablo-3’de belirtilen ödüller verilecektir.

Tablo-3 Ödüller

Derece

Öğrenciye  Verilecek Ödül

Birincilik